"Derybos vyksta su daugeliu, ne tik su Kataru. Bet pats faktas, kad vizitas įvyko taip greitai po prezidentės vizito - labai pozityviai vertinu, kad Kataro valdžia pamatė Lietuvoje partnerę, užmegzti labai geri kontaktai", - antradienį interviu Žinių radijui sakė N.Udrėnas.

Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės vadovaujama delegacija balandį lankėsi Katare. Suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo projektą įgyvendinančios valstybės kontroliuojamos naftos produktų krovos bendrovės "Klaipėdos nafta" vadovas Rokas Masiulis teigė, kad Katarui įdomus Lietuvos SGD terminalo projektas ir galimybė tiekti dujas.

Lietuvos energetikos ministras Arvydas Sekmokas anksčiau BNS sakė, kad potencialios dujų tiekėjos Lietuvos SGD terminalui yra Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV), Norvegija ir Arabų šalys.

Ketinimų protokolus dėl dujų tiekimo "Klaipėdos nafta" yra pasirašiusi su Ispanijos dujų tiekimo kompanija "Gas Natural Fenosa" ir JAV energetikos kompanija "Cheniere". Pasak spaudos, dėl dujų tiekimo "Klaipėdos nafta" tariasi ir su tarptautinėmis kompanijomis "British Petroleum", "Shell" bei kitomis.

"Klaipėdos nafta" šiemet ketina skelbti dujų tiekimo SGD terminalui konkursą, o tiekimo sutartį tikimasi pasirašyti antroje metų pusėje. Planuojama, kad SGD terminalas pradės veikti 2014 metų pabaigoje. Pirmaisiais metais tikimasi perpumpuoti apie 1 mlrd. kubinių metrų dujų. Planuojama, kad SGD terminalo pajėgumas būtų 2-3 mlrd. kubinių metrų per metus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)