Pastaruoju metu ir valstybė, ir nepriklausomi tiekėjai skatina aktyviai domėtis elektros kainomis ir, esant galimybei, persirašyti sutartis mažesniais tarifais. Elektrai rinkoje atpigus tiekėjai ėmė mažinti kainas, o kartu atpigo ir visuomeninio bei garantinio tiekimo paslaugos.

„Norint, kad planas įsigaliotų nuo kito mėnesio, svarbu jį pasikeisti iki priešpaskutinės mėnesio dienos. Šiuo atveju, šiandien yra ta diena, kai pasikeitus planą, jis įsigalios nuo birželio 1 dienos. Jei norime, kad planas įsigaliotų liepos 1 d., jį pasikeisti ar pasirinkti reikia iki birželio 29 d.“, – antradienį komentavo „Ignitis“ atstovė Laura Beganskienė.

Kitas nepriklausomas tiekėjas „Elektrum Lietuva“ taip pat kalba apie priešpaskutinę mėnesio dieną, šiuo atveju – gegužės 30 dieną imtinai.

„Paprastai ESO yra reikalinga bent viena diena techniniam klientų perjungimui, jei pasirenkamas naujas tiekėjas. Iš savo pusės, vos tik gavę informaciją apie naujai pasirašytą sutartį, mes ją užfiksuojame ir iš karto perduodame ESO“, – komentuoja bendrovės atstovė Milda Basijokienė.

Elektros tiekėjo „Enefit“ teigimu, tam, kad sutartis įsigaliotų nuo ateinančio mėnesio pradžios, ją reikia pasirašyti bent prieš 3 darbo dienas iki jo pradžios.

„Šis laikas numatytas tam, kad kokybiškai sutikrintume duomenis, aktyvuotume sutartis ir perduotume tikslią informaciją ESO“, – komentuoja „Enefit“ privačių klientų komunikacijos ir rinkodaros vadovė Ieva Krikštopaitytė.

„Tad nuo birželio 1 d. elektros tiekimą pradėsime tiems „Enefit“ klientams, kurie sutartis pasirašė iki gegužės 28 d. (imtinai), o liepos 1 d. elektrą pradėsime tiekti klientams, kurie sutartis spės pasirašyti iki birželio 27 d. (imtinai)“, – paaiškina atstovė.

„Elektrum Lietuva“ atstovės teigimu, didesnio vartotojų aktyvumo tikimasi jau įsibėgėjus vasarai, šiuo metu prognozuojamas ramesnis periodas.

„Labai didelio klientų antplūdžio nelaukiame. Turbūt tikrai bus šioks toks suaktyvėjimas, kai klientai gaus pirmąsias sąskaitas be kompensacijų (rugpjūčio pradžioje), bet mūsų turimų pajėgimų visų klientų aptarnavimui tikrai pakaks, mes taip pat turime ir labai patogią savitarnos sistemą“, – sako M. Basijokienė.

„Ignitis“ teigimu, patogiausias ir greičiausias būdas pasikeisti planą – naudotis savitarna.

„Jei klientai dėl vienokių ar kitokių priežasčių savitarna nesinaudoja, laukiame jų skambučių ar apsilankymo artimiausiame klientų aptarnavimo centre“, – sako L. Beganskienė.
Elektros tinklai

Ji neatmeta galimybės, kad artėjant liepos 1 dienai klientams teks ilgiau palaukti aptarnavimo.

„Todėl raginame klientus nieko nelaukti, neatidėti plano keitimo į pigesnį, o imti ir pasikeisti planą jau dabar, juolab, kad keičiant planą į pigesnį iki birželio 29 d. nereiks grąžinti anksčiau, iki plano keitimo, gautų nuolaidų“, – sako „Ignitis“ atstovė.

Bendrovė praėjusią savaitę pradėjo klientų, kurie dar nepasikeitę plano, informavimą apie numatomą vienašališką kainos mažinimą nuo liepos 1 dienos. Bet „Ignitis“ rekomenduoja gyventojams ir patiems imtis iniciatyvos mažinant kilovatvalandės kainą.

„Enefit“ tikisi, kad klientai, kurių sutartyse numatyta aukštesnė nei 28 centų už kWh kaina, kompensacijoms pasibaigus, ims aktyviau ieškoti konkurencingesnių pasiūlymų.

„Jų rinkoje vis dar yra nemažai. Taip pat kviečiame ir visuomeninio tiekimo paslauga besinaudojančius gyventojus išnaudoti nepriklausomų tiekėjų siūlomas galimybes.

Vis dėlto, nors sunku tiksliai prognozuoti būsimą srautą, tačiau jau dabar esame pasiruošę bei turime pakankamai resursų, kurie mums leis sėkmingai aptarnauti mūsų klientus“, – sako „Enefit“ atstovė I. Krikštopaitytė.
Elektros skaitiklis

„Delfi“ jau skelbė, kad ne visi elektros tiekėjai apsisprendė, ar vienašališkai mažins kainas savo klientams, o Vyriausybė trečiadienį turėtų nutarti, ar nuo liepos neliks valstybės kompensacijų už elektrą.

Linkstama prie to, kad ši pagalba nebereikalinga, kritus elektros kainai rinkoje. Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) pirmadienį patvirtino galutinius visuomeninio elektros tiekimo tarifus ir juose kompensacija nenumatyta.

Nepriklausomų tiekėjų „Elektrum Lietuva“, „Enefit“ ir „Ignitis“ – siūlančių fiksuotos kainos sutartis, – pigiausi planai šiuo metu svyruoja 19,9–22,35 cento už kWh (su PVM) ribose. VERT nustatyta visuomeninio tiekimo kaina („Standartinio“ plano vienos laiko zonos tarifas) nuo liepos 1 dienos bus 22,7 cento už kWh.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją