Pažymima, kad pirmosios "Nord Stream" dujotiekio linijos Baltijos dugnu nutiesta jau daugiau kaip 1000 km, o antrosios dujotiekio linijos jau nutiesta 70 km. Taip pat pabrėžiama, kad yra gauti visi projektui reikalingi leidimai.

"Pirmąja linija dujos bus pradėtos tiekti iki 2011 metų pabaigos, o antroji linija bus baigta tiesti 2012 metais", - pranešime cituojami "Nord Stream" vykdomojo direktoriaus Matthias Warnigo žodžiai. Šį planą patvirtino visi "Nord Stream" akcininkai.

Abi šios linijos bus po 1220 km ilgio ir kasmet galės patiekti po 27,5 mlrd. kubinių metrų dujų. Projektuojama 55 mlrd. kubinių metrų dujų transportavimo galia bus pasiekta pabaigus tiesti antrąją vamzdyno liniją.

Bendrovės "Nord Stream AG" akcininkės yra "Gazprom" (51 proc. akcijų), "BASF/Wintershall" ir "E.On Ruhrgas" (po 15, 5 proc.) ir "N.V. Nederlandse Gasunie" (9 proc.).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją