"Kol kas kol nėra statoma elektrinė, iš tikrųjų apie tai nebūtų galima kalbėti, nes tai būtų išimtis prieš kitus gyventojus. Suprantu, kai buvo veikianti elektrinė, tai kompensuojama kažkokia ir gal ne tiek ekologinė, kiek galbūt psichologinė žala - bet, mano nuomone, tai turėtų būti daroma ne iš valstybės biudžeto, o iš įmonės biudžeto. Ir ateityje, jeigu bus pastatyta atominė elektrinė, tiems žmonėms turi būti kažkokios kompensacijos taikomos, kad nebūtų to socialinio konflikto su aplink gyvenančiais žmonėmis, yra kompensuojama iš įmonės uždirbto pelno - yra lengvatos", - interviu Žinių radijui trečiadienį sakė V.Baltraitienė.

Ji pabrėžė, kad kol nepastatyta nauja atominė elektrinė, valdžia neturi kompensuoti "jokių elektros kainų".

Pasiūlymą pratęsti elektros kainos lengvatą būsimos naujos atominės jėgainės regiono gyventojams Seime užregistravo "tvarkietis" Algimantas Dumbrava. Jo pateiktoje Atominės elektrinės (AE) įstatymo pataisoje siūloma įpareigoti projekto įgyvendinimo bendrovę nuo Visagino AE statybos pradžios kompensuoti 50 proc. elektros tarifo gyventojams rajonų, kurie yra 50 kilometrų atstumu nuo AE.

Dabar numatyta, kad lengvatinis elektros tarifas Ignalinos regiono - Zarasų, Ignalinos rajonų, Visagino miesto gyventojams bus taikomas iki 2016 metų pabaigos ir palaipsniui mažinamas. Iki šių metų pabaigos gyventojai moka 50 proc. elektros kainos, o nuo 2017-ųjų lengvata iš viso nebenumatoma.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)