Pasak šalies vadovo, kandidatas turi reikiamų žinių, gebėjimų ir aiškią viziją, kaip VERT gali prisidėti prie strateginių valstybės energetikos sektoriaus tikslų įgyvendinimo. G. Nausėdos teigimu, kandidatas turi konkrečių siūlymų dėl elektros iš nesaugių trečiųjų šalių elektrinių patekimo į Lietuvos rinką užkardymo, inovacijų ir energetikos sistemos efektyvumo skatinimo, šilumos sektoriaus reguliavimo supaprastinimo, administracinės naštos mažinimo rinkos dalyviams bei tarybos veiklos tobulinimo.

R. Pocius įvairiose pozicijose šioje institucijoje dirbo 19 metų, iš jų 12 metų ėjo vadovaujamas pareigas. Nuo 2018 metų R. Pocius buvo VERT narys ir VERT pirmininko pavaduotojas.

„Renato Pociaus paskyrimas VERT pirmininku užtikrintų įstaigos veiklos tęstinumą ir prisidėtų prie reikšmingo veiklos suaktyvinimo“, – sako prezidentas.

Kandidatas į VERT pirmininkus R. Pocius yra baigęs Vilniaus Gedimino technikos universitetą, kur įgijo inžinerijos mokslų magistro laipsnį. R. Pocius siūlomas į VERT pirmininko pareigas nuo sausio 21 dienos, jis pakeis iki šiol pareigas ėjusią ir kadenciją baigusią Ingą Žilienę, kuriai prezidentas išreiškė padėką.

VERT yra nepriklausoma nacionalinė reguliavimo institucija, reguliuojanti energetikos srityje veikiančių ūkio subjektų veiklą ir atliekanti valstybinę energetikos sektoriaus priežiūrą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)