„Būtina įvertinti siūlomus veiksmus tiek karo, tiek energetikos išteklių kainų kontekste. Turime užtikrinti, kad nedidėtų energetinis skurdas, o priimami sprendimai apsaugotų pažeidžiamiausius gyventojus“, – pranešime teigė šalies vadovas. antradienį susitikęs su už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingu Europos Komisijos nariu Virginijumi Sinkevičiumi.

Prezidentas su eurokomisaru taip pat aptarė Europos Sąjungos (ES) paramą Ukrainai, Baltijos šalims svarbius ES infrastruktūros projektus, energetikos ir klimato politikos klausimus.

G. Nausėda pabrėžė, kad svarbu tęsti ir didinti ES paramą Ukrainai bei efektyviai įgyvendinti jau priimtus sprendimus.

Elektros ir gamtinių dujų kainų gyventojams ir verslui kompensacijoms antrąjį šių metų pusmetį iš valstybės biudžeto skirta 570 mln. eurų, iš jų apie 370 mln. eurų – padengti visuomeninio tiekėjo „Ignitis“ skolai.

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį teigė, kad tokioms kompensacijoms kitų metų biudžete gali prireikti 0,5–1 mlrd. eurų.

Energetikos viceministrė Inga Žilienė praėjusią savaitę kalbėjo, kad rinkose augant gamtinių dujų ir elektros kainoms, nuo kitų metų sausio didės ir visuomeninė elektros kaina. Pasak jos, reikės svarstyti, kaip padėti pažeidžiamiausiems vartotojams ir tiems, kuriems bus sunku susimokėti už elektrą didesnę kainą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją