Naujasis ESO vadovas savo penkerių metų kadenciją pradės eiti nuo šių metų lapkričio 24 d.

„Perimu bendrovės vairą gerai žinodamas esamus ir būsimus skirstymo operatorius iššūkius. Tai – tinklo planavimas ir valdymas bei rinkos įgalinimas. Tikiu, kad pokyčiai skirstymo sistemoje turi būti nukreipti į patikimą ir efektyvų energijos skirstymą, įgalinantį viso energetikos sektoriaus transformaciją“, – teigia naujasis bendrovės vadovas R. Radvila.

R. Radvila turi daugiau nei 20 metų vadovavimo patirties įvairiose verslo srityse, telekomunikacijų ir energetikos sektoriaus įmonėse, iš jų ketveri metai aukšto lygio vadovavimo ESO patirtis. R. Radvila yra sukaupęs plačią patirtį didelio masto energetikos projektų valdyme, ryšių su suinteresuotomis šalimis palaikyme bei Bendrovės atstovavime įvairiais lygiais.

Vykdant atranką į šią poziciją buvo atsižvelgta į šias kertines kandidatų kompetencijas ir patirtis: vadovavimo patirtį vadovų komandai ir organizacijai, patirtį atstovaujant organizaciją trečiosioms šalims, energetikos verslo veikimo principų supratimą.

ESO vadovo atranka buvo paskelbta iš ESO valdybos pirmininko ir vadovo pareigų nuo 2022 m. rugpjūčio 21 d. atsistatydinus Mindaugui Keizeriui.

ESO, kurį valdo valstybės kapitalo „Ignitis grupė“, skirsto elektrą ir dujas bei prižiūri skirstomuosius tinklus, kad jie būtų patikimi ir efektyvūs, rūpinasi tinklų gedimų šalinimu ir naujų klientų prijungimu. ESO efektyviai valdydama infrastruktūrą, siekia įgalinti energetikos rinkos konkurenciją.

Naujasis vadovas užtikrins sklandų darbų tęstinumą bei šiuo metu įgyvendinamus ESO strategijoje nubrėžtus ilgalaikius tikslus.

Iš viso atrankoje dalyvavo 29 kandidatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją