Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) išankstiniai duomenys iš 1965 apylinkių (iš 2017), rodo, kad yra akivaizdus AE priešininkų pranašumas - už naująją AE balsavo 34,03 proc. (433,314 tūkst.), o prieš 62,72 proc. (798,776 tūkst.) referendumo dalyvių.

Preliminarūs duomenys rodo, kad į referendumą atėjo daugiau kaip 1,27 mln. rinkėjų - 52,34 proc. Tiek užtektų, kad referendumas būtų įvykęs.

Vienintelėje Zarasų - Visagino apygardoje, kurios teritorijoje norima statyti AE, daugiau buvo jėgainės statybos projekto rėmėjų - ten 66 proc. gyventojų pasisakė už jėgainę, o 31 proc. - prieš. Ignalinos - Švenčionių apygardoje rinkėjų balsai pasiskirstė atitinkamai - 46 proc. ir 50 proc. rinkėjų.

Referendumo balsavimo biuletenyje buvo pateiktas teiginys: "Pritariu naujos atominės elektrinės statybai Lietuvos Respublikoje", o žmonės gali pasirinkti vieną iš dviejų atsakymų: "taip" arba "ne".

Konsultacinis referendumas laikomas įvykusiu, jeigu jame dalyvauja daugiau kaip pusė piliečių, turinčių rinkimų teisę ir įrašytų į rinkėjų sąrašus, - tai yra 1,29 mln. žmonių. Jeigu 645 tūkst. iš jų biuletenyje būtų užbraukę "už", reikštų, kad Lietuvos žmonės pasisakė už naujos atominės elektrinės statybą.

Rinkimų teisę referendume turėjo 2 mln. 579 tūkst. 466 rinkėjai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (857)