Abu naujieji bendrovės vadovai tvirtina ketinantys „ieškoti galimybių“ mažinti elektros kainas vartotojams. V. Poderio manymu, sprendimų reikėtų laukti rudenį. Energetikos ministras Arvydas Sekmokas kainų mažinimą vartotojams yra įvardijęs vienu pagrindinių bendrovės vadovų uždaviniu.

„Aš tikrai labai norėčiau tikėti, kad mes nesame trumpalaikis projektas, aš turiu omenyje valdybą. Bendrovės tikslas ir strategija yra tokie, kad didžiuosius energetikos projektus vykdo ši organizacija. Aš tikrai manau, kad be Vyriausybės palaikymo nėra įmanoma vykdyti tokio masto projektų ir jokia valdyba to negalės padaryti. Šios atsakomybės ir pareigų ėmiausi jausdamas, kad šis bendradarbiavimas keičia pobūdį ir aš tikrai turiu palaikymą iš ministro ir premjero, kas šiuo metu yra labai labai svarbu“, – kalbėjo R. Vaitkus.

Jis nesiėmė spręsti, kada Lietuva galėtų pastatyti atominę elektrinę, tačiau pabrėžė, kad bus ieškoma strateginio investuotojo.

„Aš taip pat turiu tą vidinį tikėjimą, kad mes nesame trumpalaikis projektas, nesame tie vienos nakties drugeliai, kurie sublizgėjome ir dingome. Tokio scenarijaus aš pats nesu svarstęs“, – paklaustas apie galimybę išformuoti „Leo Lt“, sakė V. Poderys.

DELFI primena, kad R. Vaitkus ir dabartinis premjeras Andrius Kubilius yra pažįstami ne vieną dešimtį metų. Jie mokėsi tame pačiame Vilniaus universiteto fizikų kurse, maždaug dešimt metų kartu dirbo Fizikos fakultete.

1989 m.-1991 m. stažavosi Tokai (Japonija) universitete. Nuo 1991 m. iki 1994 m. dirbo mokslininko – tyrėjo darbą kompanijoje „Semiconductor Energy Laboratory“ (Japonija).

A. Kubiliaus vadovautoje Vyriausybėje dabartinis RST vadovas dirbo Ūkio ministerijos viceministru, atsakingu už branduolinę energetiką.

R. Vaitkus į RST vadovo kėdę sėdo gruodžio pradžioje. Prieš tai jis ėjo UAB „IBM Lietuva" generalinio direktoriaus pareigas.
Ankstesnis „Leo LT“ valdybos pirmininkas Gintautas Mažeika iš savo pareigų pasitraukė prieš keletą savaičių.

Liko du senieji nariai

Stebėtojų tarybos posėdyje išrinkta naujoji bendrovė valdyba, kurioje pakeisti trys iš penkių narių. Naujais nariais be R. Vaitkaus tapo Rokas Masiulis, iki šiol užėmęs „Leo LT“ verslo vystymo direktoriaus pareigas bei Šarūnas Vasiliauskas, buvęs „Motorola“ atstovas Lietuvoje.

Savo poste liko jau dviejose valdybose išsilaikęs buvęs „Kalnapilio-Tauro grupės“ finansų direktorius Ramūnas Bičiulaitis ir buvęs „Rytų skirstomųjų tinklų“ elektros tinklo direktorius Valdas Bancevičius.

Posto valdyboje neteko advokatas Vilius Bernatonis ir buvęs statybų bendrovės „Hanner“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Darius Montvila.

Atleistų valdybos narių išeitinės kompensacijos yra lygios vieno mėnesio jų darbo užmokesčiui – maždaug 28 tūkst. Lt neatskaičius mokesčių.

R. Vaitkus neatmeta galimybės, kad buvę valdybos nariai gali gauti darbo „Leo LT“.

2008-ųjų gegužę sukurtą bendrovę „Leo LT“ sudaro dvi valstybei priklausančios elektros įmonės – „Lietuvos energija“ bei „Rytų skirstomieji tinklai“ – ir AB VST, priklausanti „NDX energijai“, kuri įeina į didžiausią mažmeninės prekybos tinklą „Maxima LT“ valdančią įmonių grupę.
61,7 proc. „Leo LT“ akcijų valdo Lietuvos Vyriausybė, 38,3 proc. – bendrovė „NDX Energija“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją