UAB „Saurida“, prekiaujanti didmenine ir mažmenine naftos produkcija bei suskystintomis dujomis, nusprendė nuomoti apie 60 tūkst. kv. metrų savo pastatų stogų.

„Turime didelius plotus įvairių gamybinių pastatų, kuriuos nuomojame, tai (stogų nuoma – DELFI) viena iš veiklos sričių, kur irgi būtų galima gauti pajamas“, - DELFI pasakojo bendrovės direktorius Saulius Rancas.

Pasak įmonės vadovo, saulės jėgaines ant išnuomotų stogų siūloma įrengti ne tik ant pramoninių pastatų, bet ir ant degalinių, kurias valdo UAB „Saurida“.

„Turime ir degalinių, bet turime ir dar kitų nekilnojamo turto objektų, kuriuos esame renovavę ir išnuomoję. Vien Mažeikiuose turime 50 tūkst. kv. m.“, - teigė S. Rancas.

Pats saulės jėgainių statymų verslininkas teigė nusprendęs nesiimti, nes pats į saulės energetiką ir dabar žadamą elektros energijos supirkimo kainą žiūri skeptiškai.

„Tačiau, kam tai nusprendusiam daryti asmeniui pirkti žemę, tada investuoti į elektrinių apsaugą. Mes turime tvarkingus stogus ir galime garantuoti vienokią ar kitokią apsaugą“, - savo nauja verslo veiklos sėkme įsitikinęs pašnekovas.

S. Rancas teigė, kad susidomėjimo iš saulės jėgainių entuziastų jau susilaukė, o dėl kainos su kiekvienu tariamasi atskirai.

VMI duomenimis, stogų nuoma yra prilyginama nekilnojamo turto nuomai, todėl už tokios veiklos vykdymą mokami tokie patys mokesčiai, kaip ir už patalpų nuomą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)