Kaip praneša agentūra „Reuters“, „Brent“ rūšies nafta pabrango 1,1 proc., iki 83,58 JAV dolerio už barelį, o „West Texas Intermediate“ (WTI) rūšies naftos kaina padidėjo 1 proc., iki 78,15 JAV dolerio už barelį.

Apie tai paskelbta šiuo metu stebint optimistiškas nuotaikas dėl paklausos prognozių Kinijoje – šalyje, kuri yra laikoma didžiausia pasaulyje naftos importuotoja. Centrinė vyriausybė Pekine pamažu atveria ekonomiką ir atšaukia griežtus koronaviruso ribojimus. Analitikai mano, kad 2023 m. tai gali lemti degalų paklausos augimą.

Naftos kainos taip pat paaugo laukiant vėliau ketvirtadienį pasirodysiančių JAV infliacijos duomenų. Išankstinėse prognozėse tikimasi, kad šio rodiklio vertė gruodį, palyginti su lapkričiu, sumenko 0,3 proc. Jei būtų pranešta apie infliacijos sumažėjimą, ekonomistai viliasi, kad šios šalies centrinis bankas tuomet galimai priimtų sprendimą sulėtinti palūkanų normų didinimo tempą.

Nafta trečiadienį buvo pabrangusi 3 proc. Augimą pakurstė lūkesčiai, kad pasaulio ekonomikos augimo prognozės nebus tokios pesimistiškos, kaip buvo prognozuota iš anksto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją