Rinką, be kita ko, palaiko žinia apie praėjusią savaitę gerokai sumažėjusias JAV komercines „juodojo aukso“ atsargas. O neigiamą poveikį daro Saudo Arabijos atstovų pareiškimai apie tai, kad šalis yra pasirengusi panaudoti atsarginius gavybos pajėgumus, kad padidintų naftos tiekimą pasaulio rinkai.

Rugsėjo mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios ūgtelėjo 0,21 JAV dolerio, arba 0,27 proc., iki 77,97 JAV dolerio už barelį.

O rugpjūčio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) paūgėjo 0,02 JAV dolerio, arba 0,03 proc., iki 74,16 JAV dolerio už barelį.

Trečiadienį Jungtinėse Valstijose švenčiama Nepriklausomybės diena, tad prekybos aktyvumas yra maždaug perpus mažesnis negu įprasta.

Amerikos naftos instituto (API) paskelbtais duomenimis, JAV komercinės naftos atsargos per praėjusią savaitę sumažėjo 4,5 mln. barelių, nors analitikai spėjo, kad jos smuks mažiau – vidutiniškai 3,267 mln. barelių, rašo naftos ir energetikos sektoriaus naujienų svetainė „OilPrice“.

Oficialūs atsargų duomenys dėl šventės bus paskelbti ketvirtadienį. Agentūros „S&P Global Platts“ apklausti analitikai prognozuoja, kad naftos atsargos sumažėjo 4,5 mln. barelių, benzino atsargos – 2,5 mln. barelių, o distiliatų atsargos – 250 tūkst. barelių.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)