Brent“ rūšies naftos ateities sandorių kaina sudarė 61,55 JAV dolerio už barelį ir sumažėjo 13 centų arba 0,2 proc. nuo ankstesnės sesijos.

JAV „West Texas Intermediate“ (WTI) naftos ateities sandorių kaina krito 7 centais arba 0,1 proc., iki 52,52 JAV dolerio už barelį.

Prekeivių teigimu, „juodojo aukso“ kainų nuosmukį lėmė ilgalaikis nerimas dėl pasaulio ekonomikos perspektyvų.

Dauguma analitikų sumažino savo pasaulio ekonomikos augimo prognozes 2019 metams iki mažiau negu 3 proc., o kai kurie iš jų netgi baiminasi grėsmingo nuosmukio dėl prekybos ginčų ir didėjančios skolos.

Pastaruoju metu esama vilčių, kad prekybos karas tarp Vašingtono ir Pekino gali būti užbaigtas, o derybos dėl šio klausimo veikė finansų, o kartu ir naftos, rinkų dinamiką.

Nepaisant penktadienio kritimo, „Brent“ ir WTI naftos kainos artėjo prie atitinkamai daugiau negu 7 proc. ir 8 proc. savaitinio augimo.

Naftos rinkas palaiko pasiūlos apkarpymai, kuriuos vykdo Naftą eksportuojančių šalių organizacija (OPEC). Tuo tarpu Jungtinių Valstijų naftos gavyba 2018 metais šoktelėjo daugiau negu 2 mln. barelių per dieną iki rekordinių 11,7 mln. barelių per dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)