Savo „Facebook“ paskyroje J. Vitrenka teigia, kad „Gazprom“ siūlo pardavinėti dujas po 177 dolerius už tūkstantį kubinių metrų, tačiau, atsižvelgus į pataisas, susijusias su kuro kaloringumu, faktiškai kaina sieks 182–183 dolerius.

Rusijos energetikos ministerija tvirtina, kad tokia yra rinkos kaina, tačiau, kaip pastebi J. Vitrenka, Vokietijos rinkoje liepos mėnesio pristatymo dujų kaina nesiekė 173 dolerių už tūkstantį kubinių metrų.

„Todėl tokiomis sąlygomis dujų iš Rusijos dujų bendrovės „Gazprom“ apskritai nepirksime. Visas būtinas dujas pirksime Europos rinkoje. Bent jau čia šiuo metu jokių problemų neturime“, – rašė savo paskyroje J. Vitrenka.

Birželio 7 d. Rusijos dujų bendrovės vadovas Aleksejus Mileris pareiškė, kad „Gazprom“ gavo iš „Naftogaz“ laišką su prašymu atnaujinti rusiškų dujų importą.

Pasak A. Milerio, Ukraina norėtų atnaujinti rusiškų dujų tiekimą 2016 m. antrąjį pusmetį ir pirmąjį 2017 metų ketvirtį. „Naftogaz Ukrainy“ patvirtino siuntusi tokį laišką.

Kijevas nebeperka rusiškų dujų nuo praėjusių metų lapkričio. Sausio pabaigoje „Naftogaz“ skelbė, kad 2015 m. dujų importas į Ukrainą iš Europos išaugo dvigubai, o iš Rusijos – sumažėjo perpus.