LAT sausio 27 dieną išnagrinėjo „MT Group“ kasacinį skundą ir sprendimą ketina skelbti kovo 3 dieną, BNS pranešė teismo atstovė Rimantė Kraulišė.

Apeliacinis teismas pernai gegužę atmetė „MT Group“ skundą ir paliko nepakeistą pirmosios instancijos teismo spendimą, iš esmės palankų „Amber Grid“.

Vilniaus apygardos teismas pernai vasarį nepakeitė konkurso, kurį laimėjo dujotiekių statybos įmonė „Alvora“, rezultatų. Tačiau teismas iš dalies patenkino „MT Group“ ieškinį, nors ir pripažino, kad konkurso rezultatai yra teisėti.

Teismas pripažino, kad „Amber Grid“ nepagrįstai neskyrė 1 balo „MT Group“ ir šiuo metu restruktūrizuojamos Lenkijos bendrovės „Rafako“ konsorciumui ir nustatė, kad galutinis jo balų skaičius yra 91,9255.

Apygardos ir Apeliacinis teismai atmetė „MT Group“ ieškinio dalį, kuria buvo prašoma neteisėtu pripažinti „Amber Grid“ pirkimo komisijos sprendimą dėl „Alvoros“ paskelbimo konkurso nugalėtoja.

„MT Group“ vadovas Simonas Kunickas sako, kad nepaisant įsibėgėjusio projekto, šio užsakymo negavusiai rangovei svarbu gauti atsakymus į jos iškeltus klausimus, ypač siekiant skaidrumo ir teisingumo viešuosiuose pirkimuose.

„Manau, kad viešųjų pirkimų procedūrai turi būti taikomas aukščiausias tiek skaidrumo, tiek sprendimų teisingumo kriterijus, nes sprendimas, kurį priėmė „Amber Grid“, pasirašyti sutartį ir jos pasirašymas, jie neatsakė į daugybę klausimų. (...) Apeliacija, kasacija yra normalūs teisinio proceso žingsniai ir mes galime taip interpretuoti, kad tik po kasacijos tas galutinis sprendimas mums taps žinomas“, – BNS sakė S. Krinickas.

„Mes manome, kad neteisėtai praradome užsakymą, tai sukelia įmonei negautų pajamų klausimą“, – pridūrė jis.

Viešųjų pirkimų tarnybai (VPT) 2019 metų rudenį pareiškus, kad konkurso dalyvių pasiūlymai buvo vertinti neskaidriai, „Amber Grid“ 2019 metų pabaigoje iš naujo įvertino „Alvoros“ ir „MT Group“ pasiūlymus ir konkurso laimėtoja antrą kartą paskelbė „Alvorą“. „MT Group“ teismams skundė tiek pirmą, tiek antrą „Amber Grid“ sprendimus dėl laimėtojo.

80 mln. eurų vertės GIPL statybos sutartis su „Alvora“ pasirašyta 2019 metų gruodį, o dujotiekio statybos darbai jau įpusėjo, juos numatoma baigti iki šių metų pabaigos.

500 mln. eurų vertės GIPL projektą „Amber Grid“ įgyvendina kartu su Lenkijos dujų perdavimo sistemos operatore „Gaz-System“. Plieno vamzdžius dujotiekiui Lietuvoje už 26,4 mln. eurų (be PVM) tiekia konkursą laimėjusi Lenkijos bendrovė „Izostal“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)