„Delfi“ sulaukė skaitytojo Gintaro laiško. Vyras tikino, kad jau maždaug savaitę Molėtų gyventojai susiduria su elektros energijos pertrūkiais.

„Kasdien, ir dažnai ne po vieną kartą, kelioms sekundėms dingsta elektra“, – laiške tikino jis ir sakė, kad tokia pati situacija ir visame Molėtų rajone.

Vyras teigė manantis, kad problema – rimtesnė ir susijusi ne su ESO, tačiau su „Litgrid“.

„Gyventojai skundžiasi ir baiminasi dėl įtampos šuolių poveikio jų buitinei technikai ir kompiuteriams. Net ir po trumpalaikio elektros dingimo iš vandentiekio kurį laiką bėga rudas vanduo, kyla įvairių kitų nepatogumų“, – sakė jis.

Redakcija susisiekė su ESO atstovais. Kaip buvo patikinta, gedimas su įmone nesusijęs.
„Litgrid“ komunikacijos projektų vadovė Jurga Eivaitė teigė, jog įmonė dėl elektros sutrikimų pradėjo tyrimą, o pranešimą apie nesklandumus gavę visai neseniai.

„Iki tos žinutės informacijos apie trūkius neturėjome, tad inicijavome tyrimą.

Atlikę tyrimą, galėsime atsakyti ar tai mūsų tinklo problemos, kokios tai problemos, kodėl jos kyla, kokios to priežastys, dėl kurių vyksta nutrūkimai.

Tyrimai paprastai užtrunka dėl didelio analizuojamo duomenų kiekio“, – teigė J. Eivaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)