„Modus Group” pranešė, kad 49 parkus, kurių bendra galia siekia 45,4 megavato (MW), už neskelbiamą sumą parduoda „Aberdeen Standard Investments“ valdomam infrastruktūros fondui „SL Capital Infrastructure II“. Tuo metu portalas vz.lt skelbia, kad „E energija“ ir SIG britams parduoda 42 MW bendros galios parkus.

„Esame vienas didžiausių saulės jėgainių parkų vystytojų Lenkijoje. Praėjusiais metais į tokius projektus kaimyninėje šalyje investavome daugiau kaip 45 mln. eurų“, – pranešime sakė „Modus Group“ valdybos narys Ruslanas Sklepovičius.

Pasak jo, „Modus Group“ su „Aberdeen Standard Investments“ taip pat sutarė tęsti bendradarbiavimą ateityje, pagal kurį fondas galėtų įsigyti grupės vystomus saulės projektus tiek Lenkijoje, tiek ir kitose Europos šalyse.

„Modus Group” saulės parkai Lenkijoje baigti statyti šiais metais, juos vystė grupės bendrovė „Green Genius“.

„E energijos“ vadovas Gediminas Uloza vz.lt sakė, kad parkų pardavimas „Aberdeen Standard Investments“ yra didžiausias bendrovės sandoris, jo vertė didesnė kaip 30 mln. eurų, tačiau nesiekia 50 mln. eurų. Anot G. Ulozos, dalis lėšų iš sandorio bus investuotos į didelio vėjo parko Lietuvoje statybą.

Pasak „Aberdeen Standard Investments“ ekonominės infrastruktūros vadovo Dominico Helmsley (Dominiko Helmslio), šių projektų įsigijimas ir valdymas yra bendrovės strategijos Europoje dalis.

„Tai pirmoji tokio pobūdžio įmonės investicija Lenkijoje. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie atsinaujinančios energetikos sektoriaus augimo šioje šalyje, ypač saulės energetikos segmente, kuriam čia sudaryta palanki reguliacinė aplinka. Sėkmingai sudarę sandorį su „Modus Group“, tikimės dar labiau išplėsti bendradarbiavimą ateityje“, – „Modus Group“ pranešime cituojamas D. Helmsley.

R. Sklepovičius pabrėžė, kad žaliajai energetikai tampant vis paklausesnei, „Modus Group“ nuolat ieško galimybių investuoti į saulės jėgainių projektus visoje Europoje.

Lenkija mums išlieka viena patraukliausių rinkų plėtoti saulės jėgainių projektus dėl savo dydžio bei atsinaujinančios energetikos srities potencialo. Saulės energetikos srityje „Green Genius“ taip pat aktyviai vysto projektus ir kitose Europos šalyse – Ispanijoje, Italijoje, Lietuvoje bei Ukrainoje“, – tvirtino teigia R. Sklepovičius.

„Modus Group“ įmonių investicijos į įvairias veiklos sritis Lietuvoje ir užsienio rinkose pernai augo 4 kartus iki 64,73 mln. eurų, iš jų 50,34 mln. eurų teko energetikos projektams.

„Aberdeen Standard Investments“ yra viena didžiausių pasaulyje turto valdymo įmonių, valdanti daugiau kaip 560 mlrd. eurų vertės turtą.