Manoma, kad ministras svarstys šį klausimą su šachtininkais. Naujienų agentūros PAP žiniomis, ketvirtadienį numatytas J. Sasino susitikimas Lenkijos kasybos grupės (Polska Grupa Górnicza, PGG) ir profsąjungų atstovais.

„Aš surengiau derybas su valstybinių kompanijų vadovais. Jos nebeimportuos anglių“, - sakė ministras radijo stočiai.

J. Sasinas priminė, kad daugiausia anglių į Lenkiją įvežama iš Rusijos, bet jos taip pat importuojamos ir iš JAV, Pietų Amerikos, Mozambiko. Anot jo, valstybinės kompanijos PGG ir „Węglokoks“ įveždavo į šalį nedaug anglių iš užsienio.

„Yra privačių bendrovių, kurios perka anglių užsienyje, vadovaudamosi ekonominiais interesais. Tokių anglių ir kokybė geresnė, ir kaina mažesnė. Mes joms negalime to uždrausti“, - aiškino J. Sasinas. Jis pabrėžė, kad Lenkija kaip ES narė negali įvesti embargo šioje srityje.

Valstybės aktyvų ministerijos duomenimis, pernai Lenkija importavo iš Rusijos 9 mln. tonų anglių. Iš viso Lenkijos bendrovės kasmet perka užsienyje apie 20 mln. tonų anglių.

Susiklosčiusi padėtis kelia lenkų šachtininkų nepasitenkinimą, nes dėl didelės importo apimties sunku parduoti šalyje išgaunamas anglis. PGG yra sukaupusi 2,5 mln. tono lenkiškų anglių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)