Vos spėjo išdžiūti rašalas sutartyje, kuri pasirašyta dalyvaujant Ukrainos premjerui ir energetikos ministrui, Ukrainos ministras pirmininkas Mykolas Azarovas pasakė sveikinimo žodį: „Sveikinu, tai tikrai istorinis momentas, tai pirmas rimtas žingsnis į Ukrainos energetinę nepriklausomybę“.

Bet, pasirodė, tai joks istorinis momentas, o apgaulė. Barselonoje įsikūrusi bendrovė pranešė: sutartį pasirašęs asmuo jai neatstovauja. Sutartis - niekinė. Sandorį organizavusiai Ukrainos investicinei agentūrai tenka aiškinti, kad ji palaikė ryšius su Ispanijos bendrove, o sutartį pasirašęs asmuo esą buvo tarpininkas.

Tuo metu Ispanijos bendrovė, turinti atstovybes 25 šalyse, bet ne Ukrainoje, kartoja - jokių įgaliojimų nesuteikusi.

Ukrainos analitikai spėja, kad vargu, jog toks fiasko išvers iš posto Mykolą Azarovą ar įtakingąjį energetikos ministrą Jurijų Boiką. Tai greičiau Ukrainos įvaizdžio dėmė. Nepaisydamas nieko Kijevas ir toliau sieks pasistatyti terminalą, kuris leistų importuoti dujas iš Kaspijos, ar Persijos įlankos daug pigiau nei parduoda Rusijos „Gazpromas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)