„Skaičiuoklė yra taip sumodeliuota, ir mūsų pasiūlymas taip sumodeliuotas, kad klientui elektros energija būtų pigesnė maždaug 20 procentų nei esama kaina rinkoje“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė D. Maikštėnas.

„Čia yra nuoma, todėl iškart yra taupoma 20 procentų“, – pridūrė jis.

Dabar gyventojai gali nuomotis arba įsigyti tik nutolusius saulės parkus. Pasak D. Maikštėno, vėjo jėgainėms pagaminant daugiau elektros nei saulės, besinuomojantiems vėjo elektrinės dalį žmonėms reikės rezervuoti mažiau pajėgumų.

„Vėjo jėgainės yra daug galingesnės, lyginant su saulės elektrinėmis gamina tris kartus ir daugiau elektros energijos, todėl kilovatų jūsų (vartotojų – BNS) reikmėms reikės mažiau nei modeliuojant saulės elektrinę“, – teigė „Ignitis grupės“ vadovas.

D. Maikštėnas sako, kad nutolusios vėjo jėgainės nuomos modelis bus tęsiamas toliau kituose įmonės projektuose. Pasak jo, tokį modelį bus siekiama pritaikyti ir vystant vėjo parkus Baltijos jūroje.

„Toliau tęsime šitą modelį ir su kitais vėjo, saulės ir hibridiniais parkais, ir, žinoma, sieksime, kad tokia galimybė būtų suteikta ir vystant jūros vėjo parkus, kad kiekvienas Lietuvos gyventojas galėtų tiesiogiai gauti naudą, kuri yra sukuriama Lietuvoje“, – LRT radijui sakė D. Maikštėnas.

Pasak jo, dalies vėjo jėgainės nuomos paslauga jau sulaukė susidomėjimo, nuo ketvirtadienio rezervuojami pajėgumai.

Elektros ir dujų tiekėja „Ignitis“ ketvirtadienį pranešė siūlanti išsinuomoti dalį nutolusios vėjo jėgainės, o tokią paslaugą teiks pirmoji pasaulyje.

Gyventojams bus nuomojami 4,5 megavato (MW) pajėgumai Mažeikių rajone statomame 14 elektrinių vėjo parke, kurio bendra galia sieks apie 63 MW. Pranešama, kad apie 1 tūkst. buitinių elektros vartotojų galės išsinuomoti daugiausia po 5 kilovatus (kW) galios dalį.

Pasak įmonės, sumokėjus apie 36 eurų už kW mėnesio nuomos mokestį už rinkos kainą parduodama elektra bus paverčiama pinigais ir kaupiama kliento sąskaitoje, o sukauptomis lėšomis ir išsinuomotos dalies energijos verte bus dengiama vartotojo elektros sąskaita.

Pasibaigus nuomos sutarčiai arba nutraukus tiekimo sutartį, sukaupta elektros vertė vartotojui bus išmokama sutartyje numatytomis sąlygomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją