„Po derybų su Vladimiru Putinu ir atsižvelgus į tai, jog iki sausio 1 dienos nebuvo sudaryta sutarčių, kuriomis būtų reglamentuojamas darbas naftos ir dujų srityje, buvo apsvarstyti darbiniai klausimai. Pokalbio metu buvo pasiektas susitarimas organizuoti konkretų angliavandenilių žaliavos tiekimo į Baltarusiją darbą“, – pranešė Baltarusijos prezidento spaudos tarnyba, kurią cituoja valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

Pranešime taip pat pažymima, jog „Aleksandras Lukašenka tuos pačius klausimus šiandien telefonu aptarė ir su Rusijos energetikos ministru Aleksandru Novaku“.

„Buvo kalbėta apie konkrečius grafikus ir bendroves, kurios tieks naftą į Baltarusiją“, – pridūrė spaudos tarnyba.

D. Medvedevo atstovas spaudai Olegas Osipovas pranešė, jog „D. Medvedevas ir A. Lukašenka sutarė tęsti darbą siekiant sudaryti sutartis dėl angliavandenilių tiekimo į Baltarusiją“.

Tuo tarpu A. Lukašenka kiek anksčiau antradienį vyriausybei nurodė artimiausiomis valandomis užbaigti derybas su Rusijos naftos bendrovėmis dėl naftos tiekimo į Baltarusiją. Jis taip pat liepė artimiausiomis dienomis pradėti importuoti naftą alternatyviais Rusijai maršrutais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)