Lietuvos apeliacinis teismas spalio 19 dieną paliko nepakeistą pastarajai bendrovei nepalankią Vilniaus apygardos teismo (VAT) rugpjūčio mėnesio nutartį.

Pagal ją „Litgrid“ turi išbraukti bendrovę „Statybų inžinerinės paslaugos“ iš melagingą informaciją pateikusių tiekėjų sąrašo, tačiau pastaroji neteko galimybės toliau dalyvauti konkurse.

VAT rugpjūtį paskelbė naują sprendimą po to, kai Apeliacinis teismas gegužę panaikino jo nutartį – tuomet VAT nurodė sugrąžinti įmonę į konkursą ir išbraukti ją iš melagingą informaciją teikusių tiekėjų sąrašo.

„Litgrid“ ir „Statybų inžinerinės paslaugos“ nesutarė dėl FIDIC inžinieriaus ir techninio prižiūrėtojo paslaugų apibrėžimo.

Šįkart Apeliacinis teismas konstatavo, kad FIDIC Inžinieriaus ir techninės priežiūros paslaugos nėra tapačios nei turiniu, nei reglamentavimu, todėl atmetė „Statybų inžinerinių paslaugų“ teiginius, kad FIDIC Inžinieriaus paslaugos tampa techninės priežiūros paslaugomis.

„Ieškovė („Statybų inžinerinių paslaugos“ – BNS) padarė nepagrįstą išvadą, kad inžinieriaus paslaugos visada yra techninės priežiūros paslaugos, jeigu jos teikiamos pagal vieną sutartį. Dėl to atsakovė („Litgrid“ – BNS) turėjo pagrindą atmesti ieškovės pasiūlymą kaip neatitinkantį kvalifikacijos reikalavimų“, – rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

Pernai gruodį 330 kV įtampos oro linijos Lietuvos elektrinė – Alytus rekonstravimo techninės priežiūros konkurse „Litgrid“ pripažino „Statybų inžinerines paslaugas“ laimėtoja, o kitą dieną sprendimą panaikino, nes įmonės dokumentai nepagrindė specialiųjų sąlygų. „Litgrid“ pašalino bendrovę iš konkurso, o vėliau dar įtraukė ją į melagingą informaciją pateikusių tiekėjų sąrašą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją