Valdybos atranką vykdys „Lietuvos energijos“ Skyrimo ir atlygio komitetas. Laikantis aukščiausių skaidrumo reikalavimų, tinkamiausių kandidatų atrankai nuspręsta papildomai pasitelkti ir išorinę personalo atrankos įmonę, kurią planuojama atsirinkti artimiausiu metu, pranešime spaudai praneša „Lietuvos energija“.

Galutinį sprendimą dėl valdybos narių kandidatūrų priims „Lietuvos energijos“ Stebėtojų taryba, kuriai nuomonę dėl tinkamiausių kandidatų teiks Skyrimo ir atlygio komitetas.

Bendrovės Stebėtojų taryba išrinks penkis valdybos narius ir pateiks rekomendaciją, kurį iš jų skirti valdybos pirmininku ir atitinkamai generaliniu direktoriumi. „Lietuvos energijos“ valdyba yra vykdančioji, t.y. ji sudaroma iš įmonės darbuotojų, todėl atrinkti valdybos nariai kuruos atskiras bendrovės veiklos sritis. Viešą valdybos atranką planuojama skelbti spalio mėnesį.

Iki tol, kol bus atrinkta ir suformuota nauja „Lietuvos energijos“ valdyba, bendrovės Stebėtojų taryba posėdžio metu nusprendė formuoti laikiną bendrovės valdybą, dėl kurios sudėties ketina apsispręsti kitą savaitę.

Stebėtojų tarybos sprendimu, spalio mėnesį taip pat planuojama paskelbti dar vieno Skyrimo ir atlygio komiteto nepriklausomo nario atranką, tokiu būdu užtikrinant aukščiausių skaidrumo, profesionalumo, geriausių ir pažangiausių žmogiškųjų išteklių valdymo praktikų taikymą įmonių grupės veikloje.

Buvusios „Lietuvos energijos“ valdybos keturių metų kadencija baigėsi šių metų liepos 22 d. Valdybos narių pareigas ėjo Dalius Misiūnas, Ilona Daugėlaitė, Darius Kašauskas, Mindaugas Keizeris ir Dominykas Tučkus.

Naujoji „Lietuvos energijos“ valdyba bus formuojama pagal Finansų ministro įsakymu patvirtintą Valstybės valdomos energetikos įmonių grupės korporatyvinio valdymo gairių aprašą.

Rengiant naująją valdymo struktūrą ir modelį, buvo pritaikyta pažangiausia tarptautinė ir nacionalinė praktika, naudotasi Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos skelbiamomis rekomendacijomis, atsižvelgta į NASDAQ OMX Vilnius biržoje listinguojamų bendrovių valdymo kodeksą, BICG (angl. Baltic Institute of Corporate Governance) rekomenduojamas valdymo gaires valstybės valdomoms įmonėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją