Pasak naujai išrinkto „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybos pirmininko, šiame etape svarbiausia išlaikyti įmonių grupės veiklos nuoseklumą ir tęstinumą.

„Artimiausiu metu Stebėtojų tarybos laukia svarbūs darbai, susiję su „Lietuvos energijos“ valdybos suformavimu. Dabar svarbiausia, kad grupės įmonės ir toliau dirbtų sklandžiai, nuosekliai, o pradėti darbai ir strateginiai projektai būtų tęsiami. Džiaugiuosi, kad Stebėtojų taryba greitai ir proaktyviai reaguoja į susidariusią situaciją, susijusią su vadovo kaita ir poreikiu suformuoti valdybą“, - po Stebėtojų tarybos posėdžio sakė išrinktas tarybos pirmininkas D. Daubaras.

Stebėtojų taryba pirmajame posėdyje taip pat išrinko Skyrimo ir atlygio komitetą. Jame pareigas eis Daiva Lubinskaitė-Trainauskienė (nepriklausoma narė ir komiteto pirmininkė), Aušra Vičkačkienė ir Gediminas Norkūnas. Skyrimo ir atlygio komitetui pavesta pateikti rekomendacijas Stebėtojų tarybai dėl valdybos atrankos būdo. Rekomendacijas Stebėtojų tarybai komitetas ketina pateikti artimiausiu metu.

D. Daubaras yra sukaupęs daugiau kaip 18 metų tarptautinę patirtį investicijų bankininkystės bei investicijų valdymo srityse. Jis yra dirbęs įmonių finansų, kapitalo sutelkimo, investicijų ir rizikos kapitalo valdymo srityse pasaulio ekonomikos centruose - Niujorke, Londone ir Hong Konge. Turi įgijęs vadovavimo patirties dirbdamas tokiose įmonėse kaip BNP Paribas, Spencer House Capital Management, Credit Suisse.

D. Daubaras turi įmonių įsigijimų ir susijungimų planavimo ir vykdymo, rizikos kapitalo bei investicinių projektų vertinimo ir vykdymo, įmonių listingavimo tarptautinėse vertybinių popierių biržose, įmonių finansinių ir plėtros strategijų planavimo bei darbo valdybose patirties. Jis yra įgijęs magistro laipsnį Verslo administravimo finansų srityje JAV Pensilvanijos universitete ir tos pačios srities bakalauro laipsnį JAV Denverio universitete su aukščiausiu pagyrimu.

D. Daubaras yra vienas iš Lietuvių Sičio Klubo Londone įkūrėjų ir organizacijos „Global Lithuanian Leaders“ patarėjas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)