„Lietuvos energijos“ valdybos sprendimu, kovo 28 d. „Lietuvos energija“ ir „Lietuvos energija renewables“ planuoja sudaryti keturias akcijų pirkimo-pardavimo sutartis dėl atsinaujinančių energijos išteklių (AEI) projektus vystančių antrinių bendrovių 100 proc. akcijų perdavimo.

Bendrovei „Lietuvos energija renewables“ planuojamos perduoti AEI bendrovės - „Vėjo gūsis“, „Vėjo vatas“, „Euraksas“, „VVP Investment“.

Kaip praneša bendrovė per „Nasdaq“ Vilniaus vertybinių popierių biržą, perleidus AEI bendrovių akcijas grupės viduje, „Lietuvos energijos“ kontroliuojama dalis AEI bendrovėse nepasikeičia. AEI bendrovių akcijos perleidžiamos už investicijų į akcijas ir su jomis susijusių įsipareigojimų balansinę vertę, dėl to akcijų perleidimo įtaka „Lietuvos energijos“ finansiniam rezultatui yra neutrali.

Bendrovės teigimu, AEI projektus vystančių bendrovių valdymo konsolidavimas atskiroje bendrovėje „Lietuvos energija renewables“ leis efektyviau organizuoti korporatyvinių sprendimų, susijusių su AEI veikla, priėmimą ir įgyvendinimą, taip pat įgalins kryptingą unikalių šiai veiklai būtinų kompetencijų vystymą.

Šių metų pradžioje įregistruotos „Lietuvos energija renewables“ tikslas - konsoliduoti žaliąją generaciją grupės mastu. Bendrovė įgyvendins vieną iš kertinių „Lietuvos energijos“ strategijos LE 2030 uždavinių - užtikrins didelės apimties žaliosios energijos gamybos pajėgumų plėtrą Lietuvoje ir užsienio šalyse. Kovo viduryje „Lietuvos energija renewables“ vadovu paskirtas iki tol šiai įmonei laikinai vadovavęs Aleksandras Spiridonovas.

Kaip teigia bendrovė, įsigydama ir vystydama vėjo ir saulės jėgainių parkus bei valdydama didelę dalį grupės ateities investicijų, „Lietuvos energija renewables“ prisidės prie tarptautinio Lietuvos energijos grupės konkurencingumo didinimo.

Skaičiuojama, kad iki 2030 m. iš žaliosios energetikos gautas pelnas prieš mokesčius, palūkanas, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) sudarys pusę visos grupės EBITDA rodiklio, o bendra instaliuota žaliosios generacijos grupės projektų galia bus 3100 megavatų (MW).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)