Finansų ministerija pranešė, kad tam pritarta trečiadienį vykusiame akcininkų susirinkime. Finansų ministras Vilius Šapoka pasirašė įsakymą, kuriuo nurodoma, kad „Lietuvos energija“ į valstybės biudžetą skirs 78,3 mln. eurų dividendų už 2017 metus.

„Lietuvos energijos“ į biudžetą sumokama pelno dalis kasmet būna didžiausia ir sudaro daugiau kaip pusę visų valstybės valdomų įmonių sumokamų dividendų“, - pranešime teigė V. Šapoka.

„Lietuvos energija“ dividendams siūlė skirti 91,5 mln. eurų, tačiau Finansų ministerija, atsižvelgdama į poreikį planuoti piniginius srautus, skirtumą nuo anksčiau pasiūlytos sumos ketina paskirstyti skirstant 2018 metų pelną.

Skaičiuojant periodą nuo 2013 m., kai veiklą pradėjo „Lietuvos energijos“ įmonių grupė, per penkerius metus bendrovė valstybės biudžetui skyrė daugiau kaip 318 mln. eurų.

„Šiemet dividendams paskirsime 70 procentų viso 2017 metų grupės uždirbto pelno. Kita jo dalis persikels į kitų metų dividendus. Didžiuojuosi mūsų grupės žmonėmis, nes ši nauda Lietuvai sukuriama jų rankomis ir kasdieniu nuoširdžiu darbu“, - pranešime sakė „Lietuvos energijos“ vadovas Darius Maikštėnas.

Bendrovė už praėjusių metų pirmąjį pusmetį pernai norėjo išmokėti tarpinius dividendus - apie 44 mln. eurų. Tačiau tuomet Finansų ministerija jų atsisakė, nes valstybės biudžetas buvo gavęs daugiau pajamų nei planuota, tad mokėjimą nuspręsta perkelti į šiuos metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)