Įmonė praėjusią savaitę pranešė ketinanti pasiskolinti dar 300-500 mln. eurų.

Numatoma obligacijų trukmė – 7–12 metų, nominali vienos obligacijos vertė – ne mažiau kaip 100 tūkst. eurų. Obligacijos bus listinguojamos Liuksemburgo ir „Nasdaq“ Vilnius vertybinių popierių biržose, jų platintojais „Lietuvos energija“ pasirinko bankus „BNP Paribas“, „J.P. Morgan“ ir SEB.

Pirmoji „Lietuvos energijos“ 300 mln. eurų nominalios vertės žaliųjų obligacijų emisija išleista pernai liepą. Už 10 metų trukmės obligacijas bus mokama 2 proc. metinių palūkanų, jos išplatintos su 2,193 proc. pajamingumu.

Tuomet skelbta, kad bendrovės obligacijomis susidomėjo 130 investuotojų iš 25 valstybių, jų paklausa siekė beveik 1,4 mlrd. eurų. Platinimo metu Vokietijos ir Austrijos investuotojai įsigijo 35 proc. obligacijų emisijos, Šiaurės ir Baltijos šalių – po 16 proc., Jungtinės Karalystės – 12 proc., Prancūzijos – 9 proc., kitų šalių – 12 proc. emisijos.

Kredito reitingų agentūra „Standard & Poor's“ gegužės mėnesį patvirtino tą patį „Lietuvios energijai“ prieš metus suteiktą BBB+ kredito reitingą su stabilia perspektyva.

„Lietuvos energija“ už obligacijas pritrauktomis lėšomis finansavo investicijas į vėjo energetiką, elektros skirstomojo tinklo efektyvumo didinimą bei energijos gamybos iš atliekų ir biomasės projektus.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)