Išrinkusi naują valdybos narį, „Lietuvos energija“ baigė būsimos komercinės organizacijos, kuri atsiras sujungus „Lietuvos energijos tiekimą“ (LET) ir „Energijos tiekimą“, valdybos atranką. A. Bortkevičius - paskutinis nominuotos komercinės organizacijos valdybos narys.

Planuojama, kad naujasis valdybos narys „Energijos tiekime“ ir „Lietuvos energijos tiekime“ dirbti pradės gegužės pirmoje pusėje. Nuo birželio 1 dienos įmones sujungus į komercinę organizaciją, A. Bortkevičius taps jos valdybos nariu.

Verslo administravimą baigęs A. Bortkevičius šiuo metu vadovavo „Elmoris“. 2015-2018 metais jis buvo tarptautinės farmacijos kompanijos „Sandoz Pharmaceuticals“ finansų direktoriumi Baltijos šalims.

A. Bortkevičius taip pat yra dirbęs finansų ekspertu konsultacijų įmonėje „Frauditoriai“, buvo Danijos „Royal Unibrew“ grupės įmonės „Ceres s.p.a.“ finansų direktoriumi. Taip pat yra dirbęs „Kalnapilio - Tauro grupėje“, „Sicor Biotech“.

Jau anksčiau „Lietuvos energijos“ valdyba komercinės organizacijos valdybos nariu, atsakingu už didmeninę prekybą, išrinko Tadą Adomaitį. Valdybos nariu, atsakingu už verslo klientus ir plėtrą, išrinktas Haroldas Nausėda, o valdybos nariu, atsakingu už privačius klientus ir paslaugų vystymą, nominuotas Andrius Kavaliauskas.

Komercinės organizacijos generaliniu direktoriumi bei valdybos nariu išrinktas ilgametę vadovavimo patirtį turintis Darius Montvila. Jis LET ir „Energijos tiekimui“ vadovauti pradėjo balandžio 2 dieną. Buvęs LET vadovas Mantas Mikalajūnas tapo „Lietuvos energijos“ tarptautinės plėtros direktoriumi, o buvęs „Energijos tiekimo“ vadovas Ainis Kavaliauskas eina šios įmonės generalinio direktoriaus pavaduotojo pareigas.

Pažymima, kad „Lietuvos energija“ valdybos atrankų metu sulaukė daugiau nei 70 pretendentų.