Bendrovės valdybą sudaro penki nariai, renkami trejų metų laikotarpiui Akcinių bendrovių įstatymo numatyta tvarka. Valdybos nariai renka valdybos pirmininką ir jo pavaduotoją. Valdybos pirmininkas ir jo pavaduotojas rotacijos principu renkami dvejų metų laikotarpiui.

„Mes galime pasakyti, kad LR Vyriausybės ir mūsų dialogas, palyginti su buvusiu prieš keletą mėnesių, yra pagerėjęs ir mes tikimės, kad jis nenutrūks“, – po akcininkų susirinkimo ir valdybos posėdžio sakė Dr. Peter Frankenbergas, naujai išrinktas AB „Lietuvos dujos“ valdybos pirmininkas, „E.ON Ruhrgas AG“ pirmasis prezidento pavaduotojas.

„Akcininkai balsavo už tai, kad būtų išmokami dividendai – tai pagrįsta ir korektiška visų bendrovės akcininkų teisė. „Lietuvos dujų“ finansinė padėtis yra gera, bendrovė turi pakankamai išteklių. Toks sprendimas yra pagrįstas gilia įmonės balanso analize, puikiais 2010 m. veiklos rezultatais ir tuo, jog investiciniai projektai šioje įmonėje yra vykdomi intensyviu ir tinkamu lygmeniu. Esame įsitikinę, kad išmokėjus dividendus, nekils problemų finansuoti stambius projektus. Be to, kaip mes suprantame, tai atitinka LR Vyriausybės siekį gauti tinkamą grąžą iš valstybei priklausančios kapitalo dalies. Todėl vien mūsų bendrovė papildys valstybės biudžetą išmokėdama dividendus – daugiau kaip 21 mln. Lt“, – pabrėžė P. Frankenbergas.

Dr. Valery Golubevas, AB „Lietuvos dujos“ valdybos pirmininko pavaduotojas ir OAO „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas, pažymėjo, kad „LR Energetikos ministerija, atstovaujanti valstybės akcijų dalį, išsakė įdomių idėjų dėl įmonės veiklos, tačiau tai valdybos kompetencijos sritis, ne – eilinio visuotinio akcininkų susirinkimo.

Į šias idėjas turėtų būti atsižvelgta per valdybos posėdžius priiminėjant įmonės veiklai aktualius sprendimus“. V. Golubevas pabrėžė, kad įmonė pirmiausia turi saugiai ir patikimai tiekti vartotojams gamtines dujas ir šiuo metu, kai dėl bendrovės veiklos keliama įtampa, yra labai sudėtinga dirbti tokiomis sąlygomis. „Reikia padėkoti įmonės vadovui Viktorui Valentukevičiui, kad šioje situacijoje jis konsoliduoja įmonę ir jos personalą bei užtikrina efektyvią veiklą ir kokybišką klientų aptarnavimą“, – sakė jis.


AB „Lietuvos dujos“ akcijos yra įtrauktos į vertybinių popierių biržos NASDAQ OMX Vilnius Oficialųjį prekybos sąrašą.

2011 m. balandžio 20 d. „E.ON Ruhrgas International GmbH“ (Vokietija) priklausė 38,9%, OAO „Gazprom“ (Rusija) – 37,1%, LR Energetikos ministerijai (Lietuva) – 17,7%, įvairiems fiziniams ir juridiniams asmenims – 6,3% bendrovės akcijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją