Kaip matyti ESO tinklalapyje, daugiausia gedimai registruojami Tauragės, Kauno ir Šiaulių apskrityse. Daugiausia gedimai pradėti registruoti prieš 12 val.

APpie 17 val. „Litgrid“ informavo, kad gedimai buvo pašalinti. Šiandien dėl stipraus vėjo ant 110 kV oro linijos Jurbarkas-Taurage-Pagėgiai užvirto medis. Dėl šio įvykio buvo sutrikęs elektros tiekimas Tauragėje, Eržvilke ir Tauruose. Į incidentą skubiai sureagavo „Litgrid“ ir „ESO“ specialistai, elektros tiekimas gyventojams buvo atkurtas per „ESO“ tinklą. Ant linijos užvirtęs medis pašalintas, šiuo metu tinklas tvarkomas. Kai darbai bus baigti, elektra bus tiekiama pagal įprastinę schemą", – rašoma bendrovės pranešime.

Elektros tiekimo gedimai 03-29

Gedimų žemėlapį galima rasti čia. Iš žemėlapio matyti, kad jų buvo užfiksuota ne viena dešimtis. Apie 14 val. paskambinus bendruoju numeriu ESO atstovė tvirtino, kad šiuo metu dėl kilusio stipraus vėjo yra fiksuojami dideli gedimų srautai, jie pamažu yra šalinami. Ji nurodė, kad siekiama gedimus pašalinti kaip įmanoma greičiau.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba buvo skelbusi, kad sekmadienį, antroje dienos pusėje, pajūryje vėjo gūsiai sieks iki 16 m/s. Portalui 15min Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos budinti sinoptikė patvirtino, kad stiprių vėjo gūsių kilo Vakarinėje šalies pusėje: kai kur sustiprėjimas buvo iki 18 metrų ir net iki 20 metrų per sekundę

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)