Ieškovų ieškinį dėl skolos priteisimo pirmadienį išnagrinėjo Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Eglė Surgailienė.

Bendrovės „Lesto“ ieškinyje teigiama, kad Baranauskai nuo 2011-ųjų lapkričio 1-osios iki 2012-ųjų birželio 29-osios nesumokėjo už jų nuosavybe priklausančiam namui, esančiam sostinės Algirdo g., tiektą elektros energiją. Dėl to susidarė 5 tūkst. 128,68 Lt skola.

Elektros tiekėjai iš Baranauskų siekia prisiteisti ne tik skolą, bet ir 6 proc. procesines palūkanas bei bylinėjimosi išlaidas.

Pasak „Lesto“ atstovo, su bendrove elektros energijos pirkimo-pardavimo sutartį sudarę Baranauskai buvo pasirinkę mokėjimo planą, pagal kurį buvo įsipareigoję kas mėnesį mokėti konkrečią sumą.

Šiuo metu Londone gyvenantys Baranauskai teismo posėdyje nedalyvavo, jie neatsiuntė savo atstovo bei net nepateikė savo pozicijos dėl susidariusios skolos priteisimo.

Ar bus patenkintas „Lesto“ ieškinys, teismas žada paskelbti vasario 14-ąją.

Generalinė prokuratūra buvusiems banko akcininkams Vladimirui Antonovui ir R. Baranauskui yra pateikusi įtarimus pasisavinus apie 1,7 mlrd. Lt „Snoro“ turto, dėl to prokurorai yra išdavę Europos arešto orderį dėl įtariamųjų suėmimo.

2011 m. lapkritį Lietuvos Vyriausybė nusprendė nacionalizuoti „Snorą“, o prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir pinigų plovimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (276)