Dujų terminalo statyba Lenkijos mieste Svinouiscyje baigta. Apie tai spalio 11 dieną paskelbė Lenkijos iždo ministras A. Czerwinskis. Spalio 12 dieną Lenkijos premjerė Ewa Kopasc priims objekto raktus.

A. Czerwinskis teigia, kad spalio 10 dieną buvo užbaigtas auditas, kurį atliko viena Kataro bendrovė. Per artimiausius penkis mėnesius vyks terminalo bandymai. Tai būtinos priemonės prieš operacijų su dujomis pradžią.

Planuojama, kad pirmasis laivas suskystintas dujas į Svinouiscį atgabens 2015 metų lapkričio pabaigoje. Kito laivo atvykimas suplanuotas kitų metų vasariui, o dujų transportavimas prasidės 2016 metų antrame ketvirtyje.

Ministras A. Czerwinskis pažymėjo, kad dujų terminalas Svinouiscyje leis Lenkijai jaustis mažiau priklausoma nuo dujų tiekimo iš Rusijos.

Planuojama, kad Lenkija Svinouiscyje galės priimti nuo 5 iki 7,5 mlrd. kubinių metrų dujų per metus. Tai leis lenkams pirkti Vakaruose iki 70 procentų šaliai reikalingų dujų kiekio. Dar 2011 metais Lenkija galėjo nusipirkti Vakarų rinkose vos 9 procentus jai reikalingų dujų.

Investicija Svinouiscyje yra dalis Centrinės Europos šalių plano, kuriuo siekiama sumažinti priklausomybę nuo Rusijos dujų.

Suskystintų dujų terminalo statyba siekė apie 3 mlrd. zlotų (750 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)