ES lėšų skyrimo dokumento pasirašymo ceremonijoje Briuselyje dalyvavo už energetikos sąjungą atsakingas EK vicepirmininkas Marošas Šefčovičius, už klimato politiką ir energetiką atsakingas eurokomisaras Miguelis Ariasas Canetė ir Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis.

„Mums pavyko užbaigti 3 metus trukusias derybas dėl „Baltic Pipe“ finansavimo - dalis dujotiekio tiesimui reikalingų lėšų bus skirtos iš ES fondų“, - tviteryje apie sėkmingą dokumento pasirašymą paskelbė M. Morawieckio kanceliarija ir paskelbė planuojamą tiesimo darbų pabaigos datą.

„Po 3 metų dujotiekis atsiras“, - teigiama Lenkijos premjero kanceliarijos pranešime.

„Baltic Pipe“ dujotiekio projektu, dar žinomu kaip „Norvegijos koridorius“, siekiama sukurti naują dujų tiekimo Europos rinkai kelią, kuris padėtų sumažinti priklausomybę nuo rusiškų dujų, kurias tiekia dujų koncernas „Gazprom“. 2022 m. pradėsiančio veikti dujotiekio pralaidumas - 10 mlrd. kub. m per metus. Būtent tiek gamtinių dujų, tikimasi, iš Norvegijos atkeliaus į Lenkiją, o iš jos bus pumpuojamos į Čekiją, Slovakiją, Vengriją, Baltijos šalis ir Ukrainą.

„Baltic Pipe“ dujotiekio projektas buvo pradėtas vystyti 2009 m., o 2013 m. Europos Komisija projektui suteikė „Bendro intereso projekto“ statusą, kuris leido šalims prašyti ES finansavimo.