Kaip rašo „Lietuvos žinios”, kalbama apie milijardus kubinių metrų dujų, todėl Lenkija galėtų atsisakyti anglių ir pereiti prie ekologiškesnės žaliavos, iš jos būtų pagaminta 95 proc. jai reikalingos energijos. Be to, tai reikštų, kad ateityje Lenkija nepriklausytų nuo Rusijos dujų.

Tačiau skalūno dujų gavyba vertinama gana prieštaringai. Norint jas išgauti reikia hidraulinių gręžinių, t. y. daryti gręžinius požeminėse olose ir pripildyti juos vandens bei smėlio, o kartais ir chemikalų, kad dujos būtų išstumtos.

"The Economist" rašo, jog tokių darbų nesiryžo imtis Prancūzija, panašiai pasielgė ir Nyderlandai. Bet kitose šalyse kilusios problemos tik davė naują postūmį Lenkijai. Ji mano, kad jei kitos valstybės pačios dujų gavybos nesiims, vadinasi, jas pirks iš Lenkijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją