„Naujausiais, 18 val. duomenimis Lietuvoje be elektros yra apie 21 tūkst. namų ūkių“, – BNS nurodė bendrovė Energijos skirstymo operatorius (ESO) atstovas Paulius Kalmantas.

Daugiausiai skirstomojo elektros tinklo gedimų toliau fiksuojama Alytaus ir Vilniaus regionuose.

Alytaus regione be elektros likę apie 7,7 tūkst. namų ūkių, Vilniaus – apie 8,5 tūkst., Utenos – apie 1,5 tūkst., o Kauno – apie 3,4 tūkst.

Sausio 26-osios naktį ir dieną iškritęs šlapias sniegas susikaupė ant medžių, kurie neatlaikę sniego svorio lūžta ir virsta ant ESO skirstomojo elektros tinklo oro linijų.

Gedimai nenutrūkstamai šalinami toliau – ESO specialistai dirba pilnu pajėgumu, kad elektros tiekimas būtų atstatytas kuo operatyviau. Šiuo metu dirba virš 130 ESO ir rangovų brigadų, šalinančių elektros energijos tiekimo gedimus.

Tačiau, nepaisant visų dedamų pastangų, elektros atstatymas užtruks, dalies gedimų šalinimas gali užtrukti ilgiau nei parą.

„Pabrėžiame, kad dėl itin sunkių oro sąlygų iki kai kurių gedimų sunkiai privažiuojama. Taip pat, pašalinus gedimus – formuojasi nauji. Išlieka didelė tikimybė, kad vėl kris šakos ir toje pačioje vietoje bus nutraukti skirstomojo elektros tinklo oro linijų laidai.

Dingus elektrai vartotojams gedimą rekomenduojame registruoti specialioje formoje, kurią galima rasti: https://bit.ly/3sUyp62.

Primename, kad elektros energijos tiekimo sutrikimų priežastis – toliau krentančio šlapio sniego apdraba, kuri kaupiasi ant medžių. Neatlaikę sniego svorio medžiai ar jų šakos lūžta ir virsta ant skirstomojo elektros tinklo oro linijų“, – rašoma išplatintame pranešime.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)