Latvijos URM pranešė, jog Miuncheno saugumo konferencijos ir Norvegijos ONS organizacijos organizuotame forume energetikos politikos temomis E. Rinkevičius pabrėžė, kad „Nord Stream 2“ gali sustiprinti priklausomybę nuo dominuojančio tiekėjo, projektas prieštarauja Europos energetikos sąjungos principams.

Latvijos diplomatijos vadovo žodžiais, vienintelis būdas išspręsti šį klausimą ES mastu yra energijos šaltinių diversifikavimas ir vidaus rinkos plėtra.

„Energetika - tai ne tik Europos saugumo, bet ir transatlantinių santykių objektas. Projektas „Nord Stream 2“ gali tapti jų susikirtimo tašku“, - akcentavo E. Rinkevičius.

Rusija tikisi „Nord Stream 2“ projektą įgyvendinti - dujotiekio realų metinį pralaidumą padvigubinti - iki 2019-ųjų pabaigos.

„Nord Stream 2“ projektas sulaukė ir kai kurių kitų Europos valstybių, įskaitant Lietuvos bei Lenkijos, pasipriešinimo, laikančių jį ne komerciniu, o politiniu, kuriuo siekiama pakenkti Ukrainai bei suskaldyti Europą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)