"Latvija taip pat mano, kad saugumas, be abejonės, yra pagrindinis prioritetas energetikos versle. Mes norėtume, kad šis procesas būtų visiškai skaidrus. Mes norėtume, kad būtų atlikti visi testai pagal ES standartus. Mes turime teisę tikėtis pilno bendradarbiavimo iš Rusijos ir Baltarusijos bei būtinų saugumo ir aplinkosaugos standartų koordinavimo. Mes palaikome Lietuvos poziciją, kad šis procesas turi būti skaidrus", - žurnalistams sakė E.Rinkevičius po susitikimo su Lietuvos kolega Audroniumi Ažubaliu.

A.Ažubalis savo ruožtu pažymėjo, kad visos regiono šalys turėtų būti sunerimusios dėl dviejų rusiškų technologijų atominių elektrinių statybų Lietuvos pasienyje.

"Aš išreiškiau savo susirūpinimą, kad šie projektai neatitinka aplinkosaugos ir ir saugumo standartų. Tai ne tik Lietuvos klausimas. Aš manau, kad visos regiono šalys turėtų būti sunerimusios dėl šito. Mes privalome padaryti viską, ką galime, kad užtikrintume, jog tokie projektai yra plėtojami atsižvelgiant į tarptautinius standartus", - žurnalistams sakė Lietuvos ministras.

Baltarusijos atominės jėgainės projektas šiuo metu plėtojamas Gardino srityje netoli Astravo miestelio, už 50 kilometrų nuo Lietuvos sostinės. Šį projektą su Rusijos finansine pagalba Baltarusija tikisi įgyvendinti iki 2018 metų. Tuo metu pati Rusija jai priklausančioje tarp Lietuvos ir Lenkijos įsiterpusioje Karaliaučiaus srityje stato kitą atominę elektrinę, kurią tikisi pradėti eksploatuoti 2017 metais.

Lietuva teigia, kad Rusijoje ir Baltarusijoje įgyvendinami projektai kelia abejonių dėl poveikio aplinkai ir neatitinka tarptautinių konvencijų keliamų reikalavimų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)