Naujos bendrovės kapitalas sieks 100 tūkstančių latų. Kovo 7 ir 8 dienomis Lietuvoje susitikę Baltijos šalių premjerai išreiškė paramą šio projekto plėtrai ir bendrovių „Eesti Energia“, „Latvenergo“ ir „Visagino atominė elektrinė“ dalyvavimui jame.

Projektas numato keletą etapų. Pirmajame bus suderintos visos sutartys bei įsteigta kompanija, kuri realizuos šį projektą. Ji bus registruota Lietuvoje. „Latvenergo“ visuose etapuose dalyvaus kaip akcininkė, dėl ko ir reikia steigti naują bendrovę.

Projekto pirminiame etape „Latvenergo“ neprisiims jokių papildomų finansinių įsipareigojimų, išskyrus planuotas investicijas į dukterinės bendrovės pagrindinį kapitalą ir administracines išlaidas.

Manoma, kad „Latvenergo“ dalyvavimo dalis Visagino atominės elektrinės projekte sieks 20 procentų. Šios atominės elektrinės statybos išlaidos dabar vertinamos 5 milijardais eurų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)