Palangoje, Vytauto gatvėje, esančio 122-ojo namo gyventojai nustėro sulaukę sąskaitų už kovą gautas šildymo paslaugas. Palyginti netgi su šalčiausiu sausio mėnesiu, mokestis už kovą buvo didesnis nuo 200 iki 400 litų.

Nesuvokiamomis sąskaitomis pasipiktinę namo gyventojai kreipėsi į bendrovės „Litesko“ generalinį direktorių ir Palangos apylinkės prokuratūrą. Tuomet paaiškėjo, kad šiame name gyvenantys palangiškiai turi sumokėti kito gyventojo skolą, kurią „Litesko“ jam skaičiavo nepagrįstai. Kad skola nepagrįsta, pripažino teismas. Panašus buvo ir kito gyventojo atvejis, tačiau „Litesko“ į teismą nesikreipė, nes aplinkybės buvo tos pačios, taigi ir teismo sprendimas turėjo būti tas pats.

Bendrą 4665 litų skolą „Litesko“ išdalijo visiems namo gyventojams, todėl kovo mėnesį jiems taip ir išaugo sąskaitos už šildymą. Tačiau namo gyventojai padidėjusią sumą mokėti atsisako ir mano, kad jiems atlyginti kitų žmonių skolą nėra teisinio pagrindo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją