Antradienio rytinėje prekyboje „Brent“ naftos kaina ūgtelėjo 1,6 proc., iki 44,32 dolerio už barelį. Šviesiosios JAV naftos WTI ateities sandorių kaina pakilo 0,85 proc., iki 43,81 dolerio už barelį.

Kanados valdžia, įvertinusi, kad dėl miško gaisro Albertos provincijoje gavyba sumažėjo daugiau nei milijonu barelių per parą, pranešė, kad beveik 90 proc. naftos gavybos objektų pavyko išgelbėti.

Nors sąlygos pagerėjo, gamintojai prognozuoja, kad dar kelias ateinančias savaites galimi tiekimo trikdymai, nes tokius objektus, kaip naftos vamzdynai, buvusius arti gaisrų niokojamo regiono, būtina patikrinti.

Dėl tiekimo trikdymų Kanadoje gavyba nuo metų pradžios sumažėjo per 2,5 mln. barelių per parą, dėl to rinkos persotinimo, atsiradusio 2014 metais ir nusmukdžiusio naftos kainas 70 proc., beveik pavyko atsikratyti.

„Goldman Sachs“ analitikų prognozėmis, naftos gamyba JAV šiais metais sumažės 650 tūkst. barelių; „BMI Research“ prognozuoja, kad gavybos apimtys Azijoje smuks 4,9 proc., iki 331 500 barelių per parą.

Vis dėlto neatmetama galimybė, kad auganti benzino ir dyzelinio kuro gamyba nusvers paklausą, nepaisant artėjančio vasaros sezono.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)