Krymo valstybinė taryba, šio Juodosios jūros pusiasalio aukščiausioji įstatymų leidžiamoji institucija, vienbalsiai pritarė energetikos bendrovės ir Krymo tarpbankinės biržos nacionalizavimui.

Abi šios įmonės yra verslo grupėje „System Capital Management“, priklausančiame Ukrainos milijardieriui oligarchui Rinatui Achmetovui, kuris taip pat yra Donecko futbolo klubo „Šachtar“ savininkas. Donecke, kuris dabar yra prorusiškų separatistų sukilimo krečiamo rytinio regiono pagrindinis miestas, gimęs R.Achmetovas yra Kijevo vyriausybės šalininkas.

Krymas didžiąją dalį savo suvartojamos elektros energijos gauna iš žemyninės Ukrainos, o jo administracija jau kelis mėnesius svarstė galimybę nacionalizuoti „Krymenergo“. Vietos parlamento pirmininkas Vladimiras Konstantinovas sakė, kad šiuo nacionalizavimu „atkurtas teisingumas“, dar ir keldamas klausimą, kaip ta įmonė galėjo būti privatizuota.

Krymo valdžia dar ketina nacionalizuoti kelis kitus Ukrainai priklausančius nekilnojamojo turto objektus ir įmones, tarp kurių yra ir pagrindinė duonos kepykla bei energetikos bendrovė „Černomorneftegaz“, kuri kontroliuoja kai kuriuos potencialius dujų telkinius Juodojoje jūroje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)