Penktadienį už energetikos klausimus atsakingiems ES šalių ministrams planuojant susirinkti į posėdį dėl elektros rinkos veikimo tobulinimo, D. Kreivys akcentuoja, kad pasigirsta siūlymų numatyti dujų kainų lubas, kurie Lietuvai būtų priimtini.

„Turime plačią diskusiją, kuri, panašu, kad greitų rezultatų neduos. Energetikos taryboje, kuri vyks penktadienį, nesitikiu greitų sprendimų“, – antradienį Seime surengtoje diskusijoje kalbėjo D. Kreivys.

Ministras neatmetė, kad energetikos rinkos tobulinimo klausimas gali persikelti ir į Europos vadovų tarybą (EVT).

„Panašu, kad sprendimai gali keltis į vadovų lygį, Vadovų Tarybą. Bet vėlgi, aš nenoriu užbėgti įvykiams už akių“, – tikino D. Kreivys.

Anksčiau antradienį Prezidento vyriausiasis patarėjas Jaroslavas Neverovičius pabrėžė, kad už energetikos klausimus atsakingų ES ministrų posėdyje turėtų būti pateiktas Lietuvos matymas, kaip būtų galima išnaudoti ES ekonominį svorį, sprendžiant išaugusių energetikos kainų problemą.

Anot patarėjo, ES yra „tokia stipri“, kad galėtų pakeisti visą energetikos rinkos veikimo dizainą, išimant dujų dedamąją iš elektros kainas formuojančio algoritmo, taip leidžiant dėl mažesnės elektros kainos konkuruoti visoms elektros gamybos rūšims.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją