Visagino atominės elektrinės kaina buvo projektuojama apie 68 eurų megavatvalandei. Šiai dienai rinkoje kainą turime 6-7 kartus didesnę. Plius turime Astravo atominę elektrinę. Jeigu turėtume Visagino – nebūtų Astravo“, – Prezidentūros prieigose antradienį sakė energetikos ministras.

Todėl, pažymėjo D. Kreivys, prieš dešimtmetį priimtas sprendimas nestatyti Visagino atominės elektrinės buvo abejotinas.

„Saugumo požiūriu, aš manau, sprendimas yra abejotinas ir, aš manau, kad nemažai klaidinimo buvo tuo metu politinėje erdvėje“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad 2012 m. spalį Lietuvoje vyko patariamojo pobūdžio referendumas dėl naujos atominės elektrinės statybos šalyje. 34,09 proc. dalyvavusių pritarė atominės elektrinės statybai, 62,68 proc. − nepritarė.

Praėjusią savaitę dėl to apgailestavo ir europarlamentaras Andrius Kubilius. Anot jo, dabar aišku, kad konservatorių palaikytas projektas dėl Visagino atominės elektrinės statymo buvo teisingas sprendimas. Todėl, aiškino jis, reikėtų neužmiršti konservatorių oponentų, prieš dešimtmetį agitavusių prieš naują atominę elektrinę šalyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)