Vilhelmshafeno mieste – Žemutinės Saksonijos žemės šiaurėje, prie Jadės įlankos Šiaurės jūroje, „Uniper“ statomas SGD terminalas yra toliausiai Vokietijoje pažengęs ir pirmasis plaukiojančio SGD terminalo projektas. Terminalą siekiama pastatyti greitai ir jau šią žiemą pradėti jo eksploataciją bei gamtinių dujų tiekimą šaliai.

Terminalo sprendinys paremtas plaukiojančio laivo-saugyklos (FSRU) technologija, kurį projektui, kaip ir Lietuvoje, pristatys ir eksploatuos norvegų kompanija „Hoegh LNG“. Projektinis terminalo metinis pajėgumas – 7,5 mlrd. kub. m gamtinių dujų, o tai atitinka daugiau nei 8 proc. Vokietijos dujų poreikio 2021 metais.

Valdymo paslaugas Vilhemshaveno SGD terminale KN preliminariai planuoja teikti iki 2024 m. kovo 31 d. Į šių paslaugų apimtį patenka dujų apskaitos sistemos bei terminalo komercinėms operacijoms būtinos IT infrastruktūros sukūrimas ir veikimo užtikrinimas.

„Lietuvos bendrovė taip pat padės pasirengti komercinėms logistikos operacijoms, teiks pagalbą dėl veiklos taisyklių, įskaitant atviros prieigos modelio pritaikymą, konsultuos dėl pajėgumams terminale rezervuoti reikalingų procedūrų parengimo bei teiks kitas kliento poreikius atitinkančias komercines terminalo valdymo paslaugas“, – rašoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją