Bendrovė pranešė, kad sekmadienį į Klaipėdos uostą atplaukęs bendrovės „Shell“ bunkeriavimo laivas „Cardissa“ iš SGD laivo-saugyklos „Independence“ iki stoties atgabeno 1 tūkst. kubų dujų, kurios bus įleistos į dvi iš penkių talpyklų.

„Paleidimo-derinimo darbai mums leidžia išbandyti visą SGD logistikos uoste infrastruktūrą. Pirmiausia, SGD perpylimo iš didžiojo terminalo į mažos apimties dujovežį, iš jo – į SGD paskirstymo stotį ir vėliau – į autodujovežius“, – pranešime spaudai sako „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Mindaugas Jusius.

Bandymams skirtą krovinį „Shell“ įsigijo iš „Lietuvos dujų tiekimo“ (LDT), kuris jų nusipirko iš JAV bendrovės „Cheniere Marketing International“.

„Šiandienos įvykis žymi naują ir svarbų etapą „Klaipėdos naftos“ veiklos istorijoje. O tai, kad „Shell“ dujas įsigijo per Lietuvos dujų tiekimo bendrovę, tik dar kartą patvirtina SGD terminalo Klaipėdoje konkurencingumą ir augančias perspektyvas“, – pranešime spaudai teigė energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Planuojama, kad SGD paskirstymo stoties derinimo darbai truks iki rudens pabaigos, o jo komercinė veikla numatoma kitų metų pirmoje pusėje.

27,7 mln. eurų vertės stotyje bus 5 po 1 tūkst. kubų talpos talpyklos, iš kurių SGD bus galima perkrauti į autodujovežius.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)