„Šiuo metu turime galimybę importuoti žaliavinę naftą (...). Kadangi investavome į (naftos terminalo – BNS) talpyklų parką, galime priimti šio tipo produktą. Ir jeigu būtų galimybių, būtume joms atviri“, – trečiadienį internetiniame seminare pristatydamas „Klaipėdos naftos“ finansinius rezultatus sakė bendrovės finansų direktorius Jonas Lenkšas.

Taip jis atsakė į klausimą, ar Baltarusija naudosis „Klaipėdos naftos“ terminalu importuoti naftą savo gamykloms ir kokios yra bendrovės galimybės.

Pasak J. Lenkšo, šiuo metu tęsiamas antrasis naftos terminalo plėtros etapas, kuris turėtų suteikti dar daugiau lankstumo, kraunant įvairius produktus.

„Klaipėdos nafta“ trečiadienį pranešė, kad naujasis bendrovės talpyklų parkas šį birželį jau priėmė kelis krovinius su naftos produktais. Įmonės teigimu, jos naftos terminalas yra efektyviausias tarp visų Baltijos šalių naftos terminalų.

Paprastai per „Klaipėdos naftą“ naftos produktai yra eksportuojami, o pagrindinės jos klientės yra Lenkijos „Orlen“ valdoma naftos perdirbėja „Orlen Lietuva“ ir Baltarusijos Mozyrio naftos perdirbimo gamykla.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka yra užsiminęs apie galimybę Baltarusijos naftos perdirbimo gamyklas žaliava aprūpinti per Baltijos valstybių uostus.