Prie to žymiai prisidėjo palanki situacija tarptautinėse dujų rinkose, sako naftos ir SGD terminalų operatorė „Klaipėdos nafta“ (KN).

Balandį per SGD terminalą į Lietuvą patiektų dujų dalis sudarė 83 procentus visų į šalį importuotų dujų. Didžioji dalis jų - 92 proc. - buvo atgabentos iš Norvegijoje esančios dujų skystinimo gamyklos. Balandį SGD terminale buvo išdujinta apie 1,48 TWh dujų, tai yra 28,3 proc. daugiau nei tą patį mėnesį prieš metus.

KN Klaipėdos SGD tarnybos vadovas Arūnas Molis pažymi, kad Klaipėdos SGD terminalo pajėgumų paklausą išaugino palanki situacija tarptautinėse rinkose. Jau keletą mėnesių išdujintos SGD savo kaina nukonkuruoja tolimais magistraliniais vamzdynais importuojamas dujas, tad dujas iš daugelio šaltinių galintys pirkti importuotojai naudojasi galimybe jų įsigyti pigiau didmeninėse rinkose.

Gegužę SGD terminale planuojama priimti 4 didžiuosius dujovežius, kurie iš viso atgabens per 296 tūkst. kub. metrų SGD. Nuo šių metų pradžios Klaipėdos SGD terminalas įvairioms krovos operacijoms atlikti priėmė 12 dujovežių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)