Stebėtojų tarybos patvirtintoje „Klaipėdos naftos“ veiklos strategijoje iki 2030 metų taip pat didelis dėmesys skiriamas naftos terminalų konkurencingumui, Klaipėdos kaip SGD paslaugų centro Baltijos regione plėtojimui.

„Bendrovė turi visas galimybes įsitvirtinti kaip tarptautinė įmonė, taip pat turi kompetencijų plečiant pasaugų spektrą tiek SGD, tiek naftos terminalų veikloje, ir gali užsitikrinti tvarias pajamas iš skirtingų veiklos segmentų ilguoju laikotarpiu“, – pranešime sako „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Darius Šilenskis.

Pasak bendrovės, ji sieks tapti viena iš trijų plaukiojančių SGD terminalų technologijos lydere pasaulyje.

„Siekiama, kad 2030 metais metinio grynojo pelno dalis, uždirbama iš tarptautinių SGD projektų, viršytų iš įmonės valdomų naftos terminalų veiklos uždirbamą metinį grynąjį pelną“, – rašoma pranešime.

Klaipėdos SGD terminalo strateginis tikslas ir toliau išlieka užtikrinti Lietuvos ir Baltijos jūros regiono prieigą prie tarptautinės SGD rinkos.

„Klaipėdos naftos“ valdomuose naftos terminaluose iki 2030 metų bus siekiama užtikrinti galimybes perkrauti ar saugoti visą įmanomą artimiausiose naftos perdirbimo gamyklose gaminamų ir į eksportines rinkas nukreipiamų produktų įvairovę.

Bendrovė planuoja išplėsti savo terminalų paslaugas ir dirbti ne tik su tradiciniais naftos produktais, bet ir įvairiais naftos chemijos produktais, biodegalais, alternatyvia žaliava naftos pramonei.

„Klaipėdos nafta“ tikisi, kad sėkmingai įgyvendinus strategiją jos grynasis metinis pelnas iki 2030 metų turėtų augti iki 35 mln. eurų. Bendrovės siektina nuosavo kapitalo grąža 2030 metais bus apie 13 procentų.

Minimu laikotarpiu įmonė yra suplanavusi iki 320-380 mln. eurų siekiančias investicijas į infrastruktūros plėtrą, modernizavimą bei tarptautinius SGD projektus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)