Kaip nurodo KN, „Achemos grupė“ pretenziją bendrovei pateikė prieš pat birželio 27 dieną numatytą KN akcininkų visuotinį susirinkimą, kuriame turėjo būti balsuojama dėl reguliuojamos veiklos perleidimo KN 100 proc. valdomai antrinei įmonei „SGD terminalas“. Pretenzijoje teigiama, kad dėl sprendimų priėmimui reikalingos nepateiktos informacijos ir pasirinkto veiklos perleidimo būdo neva būtų pažeidžiami smulkiųjų akcininkų interesai.

Atsižvelgiant į pateiktą pretenziją, KN papildomai vertino koncerno „Achemos grupė“ teiginius, kad SGD terminalo veikla gali būti perleidžiama tik reorganizavimo būdu. Išorinių kvalifikuotų teisininkų atliktas vertinimas, pasak KN pranešimo, dar kartą patvirtino, kad „Achemos grupės“ pretenzija yra nepagrįsta.

„Sprendimą dėl veiklos perleidimo rinkomės atidžiai įvertinę visas galimybes. Pažymėtina, kad koncerno „Achemos grupės“ įvardijamas įmonės reorganizavimas savaime yra gerokai sudėtingesnis ir brangesnis procesas, kuris truktų mažiausiai metus laiko, be to, būtų įmanomas tik gavus kreditorių sutikimus. Tad pasiekti galimybę mažinti terminalo kaštų dalį dar šiemet iš esmės nebūtų buvę įmanoma“, – pranešime sako KN Klaipėdos SGD tarnybos direktorius Arūnas Molis.

Teigiama, kad KN taip pat papildomai skyrė dėmesio ir teiginiams dėl nepakankamos pateiktos informacijos, dėl kurios pasisakė antrasis KN akcininkas. Papildomas KN pasitelktų teisininkų vertinimas patvirtino, kad informacija, būtina akcininkams priimti sprendimus visuotiniame susirinkime dėl SGD terminalo veiklos perleidimo, yra pateikta, įskaitant detalią turto vertinimo ataskaitą, į antrinę bendrovę įnešamo ilgalaikio turto sąrašą ir jo vertę, informaciją apie veiklos perleidimo poveikį konsoliduotiems KN finansiniams rezultatams, teigiama pranešime.
Pakartotinis KN visuotinis akcininkų susirinkimas, kaip formaliai įtvirtina Akcinių bendrovių įstatymas, yra šaukiamas liepos 18 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)