Kainų komisija penktadienį patvirtino mažesnę įmonės šilumos bazinę kainą – 4,05 cento už kilovatvalandę (kWh).

Komisija nepripažino 2,1 mln. eurų bendrovės sąnaudų – sumažintos darbo užmokesčio, einamojo remonto ir aptarnavimo, kuro įsigijimo sąnaudos.

„Komisija taip pat konstatavo, kad ankstesniais laikotarpiais „Klaipėdos energija“ dėl kuro kainų ir įsigyjamos šilumos sąnaudų neatitikties vartotojams faktiškai taikytoje šilumos kainoje gavo papildomai apie 7,2 mln. eurų pajamų, kurios bus grąžintos vartotojams, mažinant šilumos kainą ateities laikotarpiais“, – skelbia Kainų komisija.

„Klaipėdos energija“ pažymi, kad per kelerius metus investavo į katilinių įrangos, trasų atnaujinimą bei kitas energijos taupymo priemones.

„Šiandieninis Kainų komisijos sprendimas leido uostamiesčio bendrovei pasidalinti su savo klientais sukaupta virš 7,2 mln. eurų investicijų grąža per penkerius metus“, – teigiama bendrovės pranešime.

Kainų komisija taip pat suderino 2,1 mln. eurų „Klaipėdos energijos“ investicijas į 5,7 km senų šilumos trasų rekonstrukciją bei 0,7 mln. eurų – prijungti naujus vartotojus Klaipėdoje ir Gargžduose.

Visus darbus bendrovė finansuoja nuosavomis lėšomis, juos planuojama užbaigti iki šių metų pabaigos.

„Klaipėdos energija" šilumą tiekia Klaipėdos miestui ir rajonui, taip pat Gargždams. Bendrovės kuro struktūroje didžiausią dalį sudaro biokuras – 67 proc., gamtinės dujos – 29 proc., likusi dalis – mazutas (4 proc.)

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)